Credinţa este în cele nevăzute, dar se simte cu mintea şi sufletul din care se naşte Nadejdea si Dragostea.

19.11.10

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

    Din toate Puterile ceresti mai aproape de oameni se afla ultimele trei cinuri de ingeri: Incepatoriile, Arhanghelii si Ingerii.
   Ingerii participa in multe evenimente evanghelice, ei sant prezenti la Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. Ei vestesc Invierea Domnului femeilor mironosite.
  Ei participa la Inaltarea Domnului. Arhanghelii au un cin mai mare decat al ingerilor. Ei au misiuni bine determinate. In fruntea lor sta Arhistratigul Arhanghelul Mihail.(Arhistratig din greaca inseamna Maimarele Voevod al Ostilor Ceresti). El este Comandantul si Voevodul tuturor ingerilor fideli lui Dunmezeu. Arhanghelul Mihail este biruitorul satanei si a diavolilor aruncandu-i jos din ceruri. Arhanghelul Mihail este ocrotitorul tuturor crestinilor si mai ales al ostasilor si acelora ce se lupta pentru dreptate. El este si aparatorul sufletelor celor raposati de navalirile puterilor diavolesti. De aceea multe biserici care se afla in preajma cimitirilor au hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil.
Sfantul Arhanghel Gavriil este vestitorul cel luminos al vointei lui Dumnezeu noua oamenilor. El aduce vestea Fecioarei Maria despre Bunavestire si despre Adormirea ei. Tot el instiinteaza si nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.